Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 201


COMUNICAT DE PRESĂ


În urma producerii catastrofei aeriene de luni, 26 iulie, din județul Brașov, echipele de căutare-salvare nu au găsit supraviețuitori.

Comisia de cercetare a cauzelor producerii acestui accident, numită de ministrul apărării naționale, continuă investigațiile împreună cu reprezentanții Parchetului General și cu experți criminaliști.

Alături de cei șase militari israelieni, în accidentul aviatic și-a pierdut viața și căpitanul Ștefan-Claudiu Dragnea, încadrat la Statul Major al Forțelor Aeriene. Ofițerul român, în vârstă de 31 de ani, era căsătorit și a absolvit Academia Forțelor Aeriene "Henri Coandă" în anul 2002.

Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea își exprimă profundul regret pentru pierderea vieții celor șapte militari și transmite condoleanțe familiilor îndoliate.

De asemenea, ministrul apărării naționale, domnul Gabriel Oprea, a transmis omologului său israelian, domnul Ehud Barak, un mesaj de condoleanțe prin care își exprimă profunda compasiune pentru pierderea vieții celor șase militari israelieni.

Prin ordin al ministrului apărării naționale, miercuri, 28 iulie, la ora 8.00, în toate unitățile militare din țară și din teatrele de operații, vor fi organizate ceremonii militare și religioase, de comemorare a militarilor care și-au pierdut viața în catastrofa aviatică din județul Brașov.


Biroul de presă