Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 203


COMUNICAT DE PRESĂ


Joi, 29 iulie, în Piața Tricolorului din fața Palatului Cercului Militar Național, a avut loc ceremonia publică dedicată Zilei Imnului Național.

Programul evenimentului, organizat de Ministerul Apărării Naționale împreună cu Ministerul Administrației și Internelor, Prefectura și Primăria Generală a Municipiului București, a cuprins intonarea Imnului Național al României, oficierea unui ceremonial religios, precum și un spectacol susținut de Muzicile militare reunite ale Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" și Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, soliști ai Ansamblului Artistic "Doina" al Armatei și ai Ansamblului Artistic "Ciocârlia" al Casei de Cultură a M.A.I.

Secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare Viorel Oancea a prezentat mesajul ministrului apărării naționale Gabriel Oprea, în care se arată că "astăzi, militarii noștri rostesc cu mândrie, la toate evenimentele, versurile Imnului Național și se bucură de fiecare dată când, în acordurile sale, se înalță Drapelul românesc la exercițiile multinaționale, la întrecerile sportive și la manifestările culturale. "Deșteaptă-te române" este imnul intonat cu sfințenie la ceremoniile eroilor militari căzuți la datorie în teatrele de operații"
Ministrul apărării naționale a subliniat în mesajul său că "Deșteaptă-te, române! a fost, este și va fi simbolul românismului și al României. Imnul nostru va vorbi, de fiecare dată, despre credința creștină, despre originea latină și despre rădăcinile noastre daco-romane. Sunt valori cu care ne mândrim și pe care le ținem mereu aproape de inima noastră, așa cum ținem și Imnul Național".

La eveniment au participat prefectul Capitalei, domnul Mihai Cristian Atănăsoaei, reprezentanți ai unor instituții civile și militare, atașați militari străini acreditați în România, veterani de război, cadre militare în rezervă și în retragere.

În toate garnizoanele din țară, la solicitarea și cu sprijinul administrației publice locale, detașamente de militari din Ministerul Apărării Naționale au participat, alături de cetățeni, la ceremoniile publice de sărbătorire a Zilei Imnului Național.


Biroul de presă