Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 208


COMUNICAT DE PRESĂ


Sâmbătă, 31 iulie, în instituțiile militare de învățământ s-au desfășurat ceremoniile de absolvire ale promoțiilor "Henri Coandă - 100".

La festivități au participat, alături de părinți, rude și prieteni ai absolvenților, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, ai autorităților publice centrale și locale, cadre militare în rezervă și în retragere, personalități ale vieții publice și universitare.

Cu prilejul acestui eveniment, ministrul apărării naționale Gabriel Oprea a felicitat, printr-un mesaj, noua generație de ofițeri, maiștri militari și subofițeri, și le-a urat o carieră de succes, felicitând, de asemenea, personalul didactic pentru eforturile și meritul de a proiecta traiectoria profesională a tinerilor absolvenți.
"Cei care ați primit astăzi gradul de sublocotenent, de aspirant, de maistru militar clasa a V-a sau de sergent, precum și cei care absolviți cursurile de perfecționare, ați avut șansa de a vă forma într-o armată care se pregătește continuu pentru a face față cu succes exigențelor și provocărilor din actualul mediu de securitate, în care țara noastră, în calitatea sa de membru al NATO și al Uniunii Europene, trebuie să-și respecte angajamentele asumate și să se manifeste ca un furnizor activ de securitate", a subliniat, în mesajul său, ministrul Gabriel Oprea.
"Sunt încrezător că inteligența, dinamismul și creativitatea dumneavoastră vă asigură puterea să depășiți greutățile inerente oricărui început de carieră. Veți avea tot sprijinul conducerii ministerului pentru a vă afirma profesional și a performa în specialitățile și în unitățile unde veți fi încadrați", le-a transmis absolvenților ministrul apărării naționale.

În cadrul ceremoniilor de astăzi, au fost acordate gradele de sublocotenent și de aspirant pentru 398 de absolvenți, iar 115 au primit gradele de maistru militar clasa a V-a și de sergent.


Biroul de presă