Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 218


Precizare


Articolul postat pe blogul domnului Mihai Voicu - și preluat de mass media - conține informații neadevărate și calomnioase, sugerând că ministrul apărării naționale se deplasează la serviciu de la domiciliu cu un elicopter militar.

Precizăm foarte clar că deplasările ministrului apărării naționale la și de la serviciu se fac cu autoturismul proprietate personală, pe cheltuială proprie, așa cum am comunicat public încă de la începutul lunii mai 2010. De altfel, ar fi chiar complicat ca ministrul Gabriel Oprea să se deplaseze cu elicopterul pe distanța de 500 metri de la domiciliul său la sediul M.Ap.N., având în vedere faptul că domnia sa nu locuiește în Snagov, ci în București.

Așa cum MApN a precizat anterior, ministrul apărării naționale a dispus, încă din luna mai, reducerea cheltuielilor la cabinet, inclusiv prin neutilizarea autovehiculelor militare pentru membrii cabinetului și pentru consilieri.

În ceea ce privește zborul unui elicopter militar, în data de 16 august, acesta a fost un zbor de instrucție planificat deasupra Capitalei și cu aterizare la sediul ministerului, pentru pregătirea unui exercițiu de evacuare medicală (MEDEVAC), în vederea operaționalizării Serviciului Medical Militar de Urgență.


Biroul de presă