Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 224


COMUNICAT DE PRESĂ


Ceremonia militară prilejuită de plecarea Detașamentului RO FND XXI în teatrul de operații KOSOVO s-a desfășurat miercuri, 25 august, la sediul Batalionului 32 Infanterie MIRCEA, din Timișoara.

La activitate au participat, alături de rudele militarilor care urmează să plece în misiune, secretarul de stat Viorel Oancea, generalul de brigadă Gheorghe Simina, comandantul Brigăzii 18 Infanterie BANAT, reprezentanți ai autorităților publice locale.

Secretarul de stat Oancea a prezentat mesajul prin care ministrul apărării naționale Gabriel Oprea le-a transmis militarilor că prezența lor în misiunea condusă de NATO în Kosovo - KFOR reprezintă, mai presus de toate, o modalitate directă și concretă prin care țara noastră își onorează statutul de contributor activ la asigurarea securității în plan internațional, alături de partenerii și aliații noștri.

"Cunoscându-vă potențialul și determinarea în orice acțiune pe care o desfășurați, știu că veți îndeplini misiunea cu profesionalism și vă veți adapta întregului spectru de probleme pentru a găsi cele mai adecvate soluții. La fel ca și colegii dumneavoastră care acționează în Afganistan și în alte misiuni externe, am convingerea că veți confirma imaginea pozitivă a Armatei României și că veți continua eforturile pe care țara noastră le face pentru a răspunde provocărilor din actualul mediu internațional de securitate", a mai precizat ministrul apărării naționale.

Ministrul Gabriel Oprea i-a asigurat pe militarii timișoreni că Ministerul Apărării Naționale va face tot ceea ce este posibil pentru ca misiunea lor în Kosovo să se desfășoare la parametri corespunzători, cu rezultatele scontate și fără incidente.

Militarii români participanți la misiunea în sprijinul păcii - KFOR au responsabilități în menținerea unui climat de siguranță și securitate în partea de vest a provinciei KOSOVO. Principalele misiuni executate de cei aproximativ 80 de militari români sunt de patrulare, de escortă și monitorizare și se desfășoară pe o perioadă de șase luni. Militarii timișoreni îi înlocuiesc în teatrul de operații din Kosovo pe militarii Batalionului 60 Parașutiști din Buzău.


Biroul de presă