Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 225


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea a participat, miercuri, 1 septembrie, la prezentarea ținutelor de oraș pentru soldații și gradații voluntari din Armata României, activitate desfășurată la sediul Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul".

Noua ținută este rezultatul unui program pilot desfășurat de specialiști din cadrul M.Ap.N. și corespunde cerințelor de echipare ale respectivei categorii de militari. Soldații și gradații voluntari din Regimentul 30 Gardă sunt primii care beneficiază de echiparea cu această ținută, urmând ca uniforma de oraș să fie introdusă gradual în norma de echipare a acestei categorii de personal, începând cu anul 2011.

"Sunteți primii care poartă aceste uniforme, până la intrarea în dotare la toate eșaloanele, ca o dovadă a aprecierii de care se bucură militarii Regimentului de Gardă. Formați o structură reprezentativă pentru Armata României, atât prin misiunile de pază și apărare a unor obiective speciale, dar și prin cele de asigurare a ceremoniilor și onorurilor militare la nivelul cel mai înalt. Dumneavoastră sunteți cei care trebuie să dați tonul aupra modului în care se poartă această ținută, care va reprezenta, înainte de toate, felul de a fi al soldatului și gradatului voluntar - tânăr, hotărât, energic, cu mentalitate și atitudine de învingător" a spus, în discursul său, ministrul apărării naționale.

Ministrul Gabriel Oprea a reamintit că a acționat, încă de la începutul mandatului său, pentru îmbunătățirea cadrului legislativ care reglementează Statutul soldaților și gradaților voluntari, pornind de la faptul că Armata României este o armată profesionistă, iar soldații și gradații voluntari au dovedit de multe ori că sunt un corp de elită.

"Confecționarea unei uniforme distincte care să vă reprezinte și care să constituie blazonul acestei categorii de personal se alătură acelor măsuri menite să consolideze statutul soldaților și gradaților voluntari, să le sporească drepturile, să-i mențină în sistem până la 45 de ani și să le asigure drepturi echivalente cu celelalte categorii de personal alături de care își desfășoară activitatea", a mai spus ministrul apărării naționale.

"Sunt multe lucruri care pot fi făcute și îndreptate și cu bani puțini sau chiar fără implicații financiare și trebuie să le avem în vedere. Chiar dacă este criză economică și bugetul este insuficient, nu vom dezarma în fața problemelor. Știu că vă este de greu, mai ales dumneavoastră, cei aflați la începutul carierei. Știu însă, în același timp, că aceste măsuri sunt temporare. Vom reuși împreună să le depășim", a precizat ministrul Oprea, care a dorit să transmită, prin militarii Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul", un mesaj de încurajare pentru tot personalul armatei, din țară și din teatrele de operații, în activitate, în rezervă sau în retragere, asigurându-i că au în conducerea ministerului apărării naționale un sprijin real.

În cadrul ceremoniei de astăzi, ministrul Gabriel Oprea a înmânat comandantului Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" diploma de merit, în semn de apreciere pentru întreaga activitate desfășurată de militarii acestei unități de elită a Armatei României, în anul în care a sărbătorit 150 de ani de la înființarea primei structuri de gardă din Armata României.

Militarii Regimentului 30 Gardă au prezentat, cu acest prilej, un exercițiu de tip Drill-Team de mânuire a armamentului din dotare.


Biroul de presă