Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 226


COMUNICAT DE PRESĂ


Miercuri, 1 septembrie, a avut loc ceremonia militară de înmânare a Drapelului de Luptă Batalionului 1 CIMIC (Cooperare civili-militari), la sediul unității din București.

Alături de personalul batalionului, la activitate au fost prezenți secretarul de stat Mihail Vasile-Ozunu, generalul de brigadă Dumitru Scarlat, din cadrul Statului Major General, și generalul de brigadă Mihai Silviu Popescu, de la Statul Major al Forțelor Terestre.

"Astăzi, când structura dumneavoastră împlinește nouă ani de la înființare, vi se înmânează Drapelul de Luptă al unității, simbol al gloriei și onoarei militare, pe care vă îndemn să-l slujiți cu credință și devotament, așa cum au cinstit Tricolorul, prin faptele lor de arme, toți militarii care au luptat și s-au jertfit, de-a lungul timpului, pentru împlinirea idealurilor națiunii române", le-a transmis militarilor ministrul apărării naționale, Gabriel Oprea.

În mesajul său, ministrul apărării naționale a apreciat că misiunile de cooperare civili-militari desfășurate de militarii români în teatrele de operații întregesc efortul considerabil făcut de Armata României pentru asigurarea succesului operațiunilor la care țara noastră s-a angajat în plan internațional.

"Specialiștii CIMIC aduc sprijin și alinare acolo unde își desfășoară misiunea, identificând principalele nevoi ale localnicilor și ducând la îndeplinire proiecte prin care sunt construite școli, spitale, drumuri, instalații de apă și alte obiective strict necesare. Proiectele pe care le derulați în teatrele de operații, sprijinirea autorităților locale și a populației civile contribuie la imaginea bună pe care militarii români o au în zonele de acțiune", a subliniat ministrul Gabriel Oprea în mesajul său.

Ministrul a apreciat și activitatea depusă de militari în misiunile din țară, în special în timpul inundațiilor, când echipele CIMIC din structura batalionului "au redat românilor speranța și încrederea că Armata este de fiecare dată, prin fapte, alături de cei care sunt în suferință, punând umărul pentru depășirea și rezolvarea situațiilor dificile".

În cadrul ceremoniei, au fost înmânate personalului cu merite deosebite diplome, insigne și ecusoane cu însemnele heraldice ale unității.


Biroul de presă