Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 248


COMUNICAT DE PRESĂ


Secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, domnul Viorel Oancea, s-a întâlnit, joi, 7 octombrie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu domnul Giorgi Baramidze, vicepremier al Georgiei, ministru de stat pentru integrare europeană și euroatlantică, în cadrul vizitei pe care acesta o efectuează în România.

În cadrul convorbirilor oficiale, au fost abordate teme de interes comun referitoare la aspectele cooperării militare bilaterale, identificarea de noi modalități de întărire și diversificare a acestei cooperări, precum și aspecte legate de participarea celor două armate în teatrele de operații. De asemenea, au fost abordate elemente ale evoluției situației din Georgia, precum și subiecte de interes comun de pe agendele de lucru ale NATO și UE.

A fost apreciat, cu acest prilej, nivelul relațiilor de cooperare militară, considerându-se că relațiile bilaterale pot fi îmbunătățite și aprofundate având în vedere bunele relații dintre cele două state precum și determinarea părții georgiene de a îndeplini obiectivele asumate în cadrul relației cu NATO.

Partea română și-a afirmat disponibilitatea de a continua sprijinul acordat partenerului georgian în vederea finalizării procesului de reformă a sistemului de apărare, oferind experiența noastră dobândită în procesul de aderare la NATO.


Biroul de presă