Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 255


COMUNICAT DE PRESĂ


Doi militari din Batalionul 495 Infanterie din București și-au pierdut viața și alți doi au fost răniți într-un accident rutier produs duminică, 17 octombrie, în jurul orei 10.00.

Potrivit informațiilor furnizate de poliția rutieră, autoturismul Matiz în care se aflau cei patru militari, proprietate personală a unuia dintre ei, se deplasa regulamentar pe DN 6 București - Alexandria, când, în dreptul localității Stâlpu, județul Giurgiu, a fost lovit frontal de o autoutilitară Ford care a intrat pe contrasens.

În urma impactului, soldatul Gheorghe Glăvan a decedat pe loc, iar soldatul Nicușor Zlatea a decedat în drum spre spital. Șoferul autoturismului, fruntașul Florin Damalan, a fost transportat la Spitalul Universitar București, fiind diagnosticat cu politraumatisme, iar un alt militar, soldatul Nicolae Zavera, a fost internat, cu diagnosticul de dublă fractură de mandibulă, în Spitalul de Urgență Floreasca.

Organele de poliție rutieră continuă cercetările, iar o comisie numită la nivelul Batalionului 495 Infanterie va cerceta împrejurările producerii accidentului.

Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea și conducerea armatei își exprimă profundul regret pentru pierderea vieții celor doi militari, sunt alături de familiile îndoliate și urmăresc cu atenție evoluția stării de sănătate a celor doi militari răniți.


Biroul de presă