Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 259


COMUNICAT DE PRESĂ


Sergentul Gavril Nicorici, din Batalionul 814 Tancuri din Turda, a decedat sâmbătă, 30 octombrie, în urma producerii unui accident în Poligonul Cincu, județul Brașov.

Subofițerul era mecanic conductor și participa în poligon, împreună cu unitatea, la un exercițiu cu utilizarea muniției de manevră. La finalul exercițiului, în jurul orei 13.45, militarul a fost grav rănit în zona capului, în timp ce manipula o lovitură de manevră (muniție de antrenament fără proiectil), ca urmare a inițierii capsei port-amorsă de la acea lovitură de manevră.

Subofițerului i-au fost acordate imediat primele îngrijiri de către medici militari și a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Târgu-Mureș, cu un elicopter IAR-330 Puma echipat MEDEVAC, aparținând Serviciului Medical Militar de Urgență (SMMU). Cu toate eforturile depuse de medici, militarul a decedat în jurul orei 15.00.

Sergentul Gavril Nicorici avea 26 de ani și nu era căsătorit.

A fost sesizat Parchetul Militar, iar o comisie de specialitate numită de șeful Statului Major al Forțelor Terestre cercetează împrejurările producerii evenimentului.

Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea și conducerea armatei își exprimă profundul regret pentru pierderea vieții militarului și sunt alături de familia îndurerată.


Biroul de presă