Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 262


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea și conducerea armatei își exprimă profundul regret pentru pierderea vieții căpitan-comandorului Laurențiu-Nicolae Chiriță și căpitan-comandorului Sorin-Traian Avram, în accidentul aviatic care a avut loc luni, 1 noiembrie, la Câmpia Turzii, și sunt alături de familiile îndoliate ale celor doi piloți.

Din ordinul ministrului apărării naționale a fost numită o comisie de investigație tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestei catastrofe aviatice, comisie condusă de generalul de flotilă aeriană Ștefan Dănilă. Totodată, potrivit procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar și au fost sistate zborurile de instrucție cu acest tip de aeronavă, până la finalizarea anchetei de specialitate.

Căpitan-comandorul Laurențiu-Nicolae Chiriță, în vârstă de 40 de ani, pilot pe avioane supersonice, clasa I, instructor de zbor ziua și noaptea, în toate condițiile meteorologice, avea la activ aproape 1.300 ore de zbor, din care 940 pe MiG-21. Era căsătorit și avea un copil.

Căpitan-comandorul Sorin-Traian Avram, în vârstă de 40 de ani, pilot pe avioane supersonice, clasa I, instructor de zbor ziua și noaptea, în toate condițiile meteorologice, avea la activ aproape 1.000 ore de zbor, din care 830 pe MiG-21. Era căsătorit și avea un copil.

Ambii piloți au absolvit mai multe cursuri de specialitate în țară și în străinătate și au participat la numeroase exerciții internaționale.

Prin ordin al ministrului apărării naționale, domnul Gabriel Oprea, marți, 2 noiembrie, la ora 8.00, în toate unitățile militare din țară și din teatrele de operații, se vor desfășura ceremonii militare și religioase în semn de recunoștință și deplin respect pentru căpitan-comandorul Laurențiu Chiriță și căpitan-comandorul Sorin Avram, care și-au pierdut viața în timpul executării unei misiuni în județul Cluj.


Biroul de presă