Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 269


COMUNICAT DE PRESĂ


Echipa feminină de spadă a României, compusă din sportive legitimate la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București - Ana Maria Brânză, Simona Alexandru și Anca Măroiu - și Loredana Iordăchioiu (rezervă, CSU Craiova) a reușit o extraordinară performanță vineri seara, la Paris, cucerind medalia de aur și titlul de Campioană Mondială.

Spadasinele steliste au dat dovadă de o mobilizare exemplară, în ciuda problemelor medicale cu care s-au confruntat, întrecând în semifinale reprezentativa Coreei de Sud și învingând categoric, în finală, puternica reprezentativă a Germaniei cu scorul de 35-26.

Elevele antrenorilor Dan Podeanu și Cornel Milan au dovedit încă o dată că România rămâne o forță în scrima mondială. Drumul spre aur a fost păzit cu strășnicie, în jocul finalei, de Simona Alexandru, prin trei recuperări și tot atâtea victorii, fiind apoi consacrat definitiv prin asaltul spectaculos al vicecampioanei olimpice Ana Maria Brânză.

Aceasta nu a fost însă singura performanță a sportivilor militari la Campionatele Mondiale. În proba de spadă masculin, stelistul Cosmin Hănceanu a reușit să cucerească pentru România și să mai aducă în vitrina CSA Steaua două medalii de bronz, la individual și pe echipe.

Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea și conducerea armatei le mulțumesc sportivilor spadasini ai CSA Steaua București pentru dăruirea cu care au luptat pentru medalii la Campionatele Mondiale de Scrimă și îi felicită pentru excelentele performanțe obținute sub culorile drapelului României.

Delegația sportivă militară a României va sosi în țară sâmbătă, 13 noiembrie, ora 19.15, pe Aeroportul internațional "Henri Coandă", unde va fi întâmpinată la salonul oficial de conducerea Clubului Sportiv al Armatei Steaua, reprezentanți ai Federației Române de Scrimă, de familii, prieteni și suporteri.


Biroul de presă