Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 271


COMUNICAT DE PRESĂ


Vineri, 19 noiembrie, la Craiova s-a desfășurat ceremonia militară prilejuită de plecarea în misiune, în teatrul de operații din Afganistan, a Batalionului 20 Infanterie "Scorpionii Negri" și a Elementului de comandă și control (Combined Team Zabul).

La activitate au participat, alături de rudele militarilor care vor pleca în misiune, secretarul de stat Viorel Oancea, generalul de flotilă aeriană Ștefan Dănilă, locțiitor al șefului Statului Major General, și generalul-maior Dan Ghica-Radu, șeful Statului Major al Forțelor Terestre.

Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea a apreciat, în mesajul transmis militarilor, activitatea și rezultatele obținute de "Scorpionii Negri" la exercițiile desfășurate în țară și în misiunile din teatrele de operații, fapt ce a făcut ca renumele lor să devină un adevărat simbol care definește militarul român, cunoscut în lume ca un foarte bun luptător și camarad de nădejde.

"Prezența dumneavoastră în Afganistan, alături de celelalte structuri ale Armatei României, reprezintă răspunsul ferm al țării noastre la solicitarea Alianței Nord-Atlantice pentru sporirea participării României la asigurarea securității și stabilizării Afganistanului", a subliniat ministrul Gabriel Oprea.

Ministrul i-a îndemnat pe militari să acționeze în echipă, să fie uniți și să își armonizeze eficient acțiunile atât în misiunile desfășurate cu partenerul american, cât și în cadrul Elementului de comandă și control (Combined Team Zabul), pentru a servi cu cinste, pe meleaguri îndepărtate, culorile drapelului românesc.

"Sunt convins că veți îndeplini cu credință și onoare această nouă misiune din teatrul de operații și că veți fi la înălțimea faptelor de arme ale bravilor noștri înaintași", le-a mai transmis militarilor ministrul apărării naționale.

Batalionul 20 Infanterie "Scorpionii Negri" și Elementul de comandă și control (Combined Team Zabul) sunt structuri din organica Brigăzii 2 Infanterie "Rovine" și vor fi dislocate în provincia Zabul din Afganistan.


Biroul de presă