Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 273


COMUNICAT DE PRESĂ


Caporalii Marin Costea, Viorel-Cristinel Antonie și Constantin Buică, din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", și-au pierdut viața marți, 23 noiembrie, în timpul desfășurării unui exercițiu tactic cu trageri de luptă, în Poligonul Cincu.

Caporalul Marin Costea, în vârstă de 37 de ani, era căsătorit, avea doi copii și a participat la mai multe misiuni externe, în Angola, Afganistan și Irak.

Caporalul Viorel-Cristinel Antonie, 27 de ani, era căsătorit, avea doi copii și a participat la două misiuni în Afganistan.

Caporalul Constantin Buică avea 25 de ani și era necăsătorit.

Cei trei militari răniți, caporalii Dănuț-Marian Florea, Claudiu-Constantin Vulpoiu și Tudorică-Răzvan Plai, au fost evacuați imediat către spital și, în prezent, starea lor este stabilă.

Miercuri, 24 noiembrie, la ora 08.00, în toate unitățile militare din țară și în cele dislocate în afara teritoriului național, se vor organiza ceremonii militare și religioase, în semn de recunoștință și deplin respect pentru caporalii Marin Costea, Constantin Buică și Viorel-Cristinel Antonie.

A fost sesizat Parchetul Militar, iar o comisie numită de șeful Statului Major al Forțelor Terestre cercetează împrejurările producerii acestui eveniment grav.


Biroul de presă