Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 288


COMUNICAT DE PRESĂ


Generalul-locotenent Patrick Auroy, adjunctul Secretarului General al NATO pentru Investiții de Apărare, s-a întâlnit, luni, 20 decembrie, la sediul M.Ap.N., cu secretarul de stat Mihail Vasile-Ozunu.

Agenda discuțiilor a cuprins subiecte referitoare la rezultatele Summit-ului NATO de la Lisabona, reforma structurii de comandă a NATO și contribuția industriei de apărare din România la dezvoltarea unor capabilități ale NATO.

Secretarul de stat Mihail Vasile-Ozunu a apreciat importanța documentelor politice adoptate la Summit-ul NATO de la Lisabona, care au impact atât asupra liniilor de acțiune strategică ale Alianței, precum și asupra evoluțiilor în Afganistan.

De asemenea, oficialul român a exprimat sprijinul M.Ap.N. pentru reforma și transformarea NATO. El a subliniat că este necesar să dezvoltăm capabilitățile de care avem nevoie pentru susținerea operațiilor în desfășurare, dar și pentru susținerea operațiilor viitoare.

Tot luni, 20 decembrie, generalul-locotenent Patrick Auroy s-a întâlnit cu locțiitorul șefului Departamentului pentru armamente, generalul de brigadă Cătălin-Adrian Moraru, care i-a prezentat atribuțiile și modul de organizare și funcționare ale departamentului, precum și sistemul integrat de management al achizițiilor pentru apărare.

În timpul vizitei în România, oficialul NATO s-a mai întâlnit cu reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri și Ministerului Afacerilor Externe.


Biroul de presă