Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 1


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea l-a vizitat marți, 4 ianuarie a.c., la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central (S.U.U.M.C.), pe sergentul (r.) Daniel Porumb, întors recent din Republica Populară Chineză.

În perioada 1 noiembrie 2010 - 2 ianuarie 2011, sergentul (r.) Porumb a beneficiat de un tratament de specialitate cu celule stem la Institutul Medical Neurologic "Hongtianji" din Beijing, ca urmare a demersurilor întreprinse de ministrul Gabriel Oprea.

Ministrul apărării naționale a discutat cu Daniel Porumb și cu mama acestuia și l-a felicitat pe Daniel pentru progresele înregistrate de la ultima întâlnire din luna noiembrie a anului trecut, care a avut loc la institutul chinez.

"Am încredere că starea ta va fi din ce în ce mai bună și te poți baza în continuare pe tot sprijinul nostru. Vom face tot ceea ce depinde de noi ca tu să beneficiezi de cel mai bun tratament posibil. Știu că ești puternic, știu că vei lupta cu toate forțele tale ca să fii mai bine. Ești un simbol pentru Armata României și, prin tot ceea ce faci, un exemplu pentru noi toți", i-a spus ministrul apărării sergentului (r.) Porumb.

Ministrul Gabriel Oprea a fost informat de medicii militari cu privire la îmbunătățirea stării de sănătate a sergentului Porumb, după tratamentul aplicat de specialiștii chinezi, și s-a asigurat că acesta va beneficia în continuare de cele mai bune condiții de îngrijire și asistență de specialitate la Spitalul militar din București.

În cadrul Clinicii de recuperare neurologică a S.U.U.M.C. vor fi continuate procedurile de recuperare, în baza protocolului medical stabilit de Institutul Medical Neurologic "Hongtianji".

* * *

Daniel Porumb, aflat în misiune în Irak cu Batalionul 495 Infanterie, a fost accidentat, în data de 14 aprilie 2007, în urma răsturnării unui transportor amfibiu blindat, lângă Tallil. Porumb a fost supus unei intervenții chirurgicale la Spitalul Landstuhl, al bazei americane Ramstein (Germania). Militarul, în vârstă de 31 de ani, este în continuare imobilizat la pat și va continua să primească îngrijiri medicale la S.U.U.M.C., în cadrul unui program complex de recuperare.

Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea l-a avansat pe Daniel Porumb, în luna ianuarie 2010, de la gradul de caporal în rezervă la cel de sergent în rezervă și i-a conferit cea mai înaltă distincție militară "Emblema Onoarea Armatei României", în data de 25 octombrie 2010, cu ocazia Zilei Armatei României.


Biroul de presă