Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 9


COMUNICAT DE PRESĂ


În perioada 25-27 ianuarie, șeful Statului Major General, generalul-maior Ștefan Dănilă, însoțit de o delegație militară, s-a aflat la Bruxelles, pentru a participa la Reuniunea Comitetului Militar al NATO în formatul șefilor statelor majore ale apărării.

Șefii statelor majore ale apărării din țările membre NATO au participat la o întâlnire informală cu Secretarul General al NATO, domnul Anders Fogh Rasmussen, și s-au întâlnit, în diferite formate, cu omologii din statele participante la Dialogul Mediteranean și cele din Parteneriatul Euroatlantic, precum și cu șefii statelor majore ale apărării din Rusia și Ucraina.

În cadrul reuniunilor de la sediul Alianței Nord-Atlantice au fost abordate subiecte referitoare la implementarea Noului Concept Strategic, la dezvoltarea capabilităților, la stadiul și perspectiva dezvoltării parteneriatelor Alianței Nord-Atlantice și, de asemenea, au fost prezentate informări cu privire la stadiul operațiilor curente ale NATO din Kosovo și Afganistan.

În timpul întâlnirilor cu omologii săi, generalul-maior Ștefan Dănilă a discutat despre stadiul și perspectiva transformării Armatei României, contribuția la misiunile NATO în teatrele de operații și despre modalitățile de dezvoltare a relațiilor bilaterale de cooperare militară.

În vederea pregătirii reuniunilor Comitetului Militar al NATO, șeful Statului Major General a participat marți, 25 ianuarie, la o întâlnire cu conducerea Reprezentanței Militare a României la NATO și UE. De asemenea, generalul-maior Dănilă a avut o întâlnire cu personalul militar al Reprezentanței, unde au fost discutate probleme curente ale acestei structuri.
* * *
La reuniunile de la Bruxelles, prezidate de amiralul Giampaolo Di Paola, președintele Comitetului Militar al NATO, au participat șefi ai statelor majore ale apărării din 66 de țări, precum și comandanții Comandamentului Aliat pentru Operații, amiralul James Stavridis, și al Comandamentului Aliat pentru Transformare, generalul Stéphane Abrial.


Biroul de presă