Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 95


COMUNICAT


Marti, 15 aprilie a.c., ministrul apararii nationale, domnul Ioan Mircea Pascu, a avut o intalnire cu senatorii americani Mary Landrieu si Larry Craig, care se afla, in aceste zile, intr-o vizita in Romania.

Oficialii americani au exprimat, si cu acest prilej, gratitudinea secretarului de stat Donald Rumsfeld si a comandantului suprem al Fortelor Aliate din Europa (SACEUR), generalul James Jones, pentru sprijinul concret acordat de Romania coalitiei antiteroriste dupa evenimentele din 11 septembrie 2001 si, in special, in perioada desfasurarii conflictului din Irak. A fost evidentiata necesitatea trecerii rapide la faza de stabilizare a situatiei din Irak, precum si importanta participarii Romaniei la reconstructia pe baze democratice a acestei tari in care se resimt puternic efectele unei indelungate perioade de dictatura.

Ministrul apararii nationale a aratat ca armata Romaniei continua materializarea prevederilor calendarului de reforma, in perspectiva aderarii depline la Alianta Nord-Atlantica. Domnia sa a apreciat ca activitatea de la Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu reprezinta un bun prilej pentru perfectionarea procedurilor de lucru in comun al militarilor romani si americani.

Evocand recenta vizita la baza constantena, cei doi senatori au impartasit impresiile foarte bune ale militarilor americani in legatura cu ospitalitatea deosebita manifestata de populatia din zona. A fost mentionata, totodata, necesitatea continuarii si amplificarii unor proiecte in folosul comunitatii locale.

La intalnirea de la sediul M.Ap.N. au fost prezenti domnii Cristian George Maior, secretar de stat si sef al Departamentului Integrare Euroatlantica si Politica de Aparare, si Paul Grecu, consilier diplomatic al ministrului.

Nota: Fotografii de la eveniment, in format electronic, sunt disponibile la Biroul de Presa.


Biroul de presa al MApN