Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 10


COMUNICAT DE PRESĂ


Vineri, 28 ianuarie, s-a desfășurat, la sediul Batalionului 495 Infanterie "Ștefan Șoverth" din Clinceni, ceremonia militară prilejuită de plecarea detașamentului OMLT (Operational Mentoring and Liaison Team), tip batalion, rotația a IV-a, în teatrul de operații din Afganistan.

În mesajul transmis militarilor, ministrul apărării naționale Gabriel Oprea a arătat:"Efortul pe care îl veți face este unul foarte important deoarece, prin acțiunile dumneavoastră, veți asigura, în perspectivă, un nivel de operaționalizare al forțelor militare afgane care să le permită executarea misiunilor independent, fără asistența forțelor internaționale".

Ministrul Gabriel Oprea i-a îndemnat pe militari să execute fiecare misiune cu seriozitate, cu deplină responsabilitate și cu profesionalism, să acționeze în baza mandatului primit și să dovedească disciplină și corectitudine în relațiile cu partenerii și aliații.

"Faptul că Echipa Operațională de Consiliere și Legătură tip batalion se află la a patra rotație, de la începutul acestui gen de misiune, este o dovadă că Armata României își respectă angajamentele asumate ca aliat NATO cu rezultate remarcabile și demonstrează, mai ales, determinarea personalului diviziei și brigăzii din care faceți parte", a subliniat ministrul apărării naționale.

De asemenea, ministrul Gabriel Oprea și-a exprimat convingerea că echipa operațională de consiliere și legătură, formată și instruită de Brigada 1 Mecanizată "Vasile Lupu", își va îndeplini misiunea cu rezultate excelente și i-a asigurat pe militari că, acasă, conducerea ministerului va avea grijă ca familiile lor să beneficieze de toate drepturile și de tot sprijinul.

La ceremonia de astăzi au participat, alături de rudele militarilor care pleacă în misiune, cadre militare în activitate și reprezentanți ai Statului Major General.

Timp de șase luni, cei aproximativ 30 de militari din compunerea detașamentului vor desfășura activități de instruire și consiliere a militarilor din Armata Națională Afgană.


Biroul de presă