Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 11


COMUNICAT DE PRESĂ


Vineri, 28 ianuarie, în prezența șefului Statului Major General, generalul-maior Ștefan Dănilă, a avut loc ceremonia de decorare a Drapelului de luptă al Flotilei 90 Transport Aerian - Otopeni, cu Ordinul "Virtutea Aeronautică" în grad de Cavaler. La ceremonie au participat, alături de personalul Flotilei, reprezentanți ai structurilor centrale din Ministerul Apărării Naționale, ai Statului Major al Forțelor Aeriene, foști comandanți ai unității, cadre militare în rezervă.

În mesajul adresat personalului Flotilei 90 Transport Aerian, ministrul apărării naționale Gabriel Oprea i-a felicitat pe militari pentru curajul, profesionalismul și măiestria dovedite de-a lungul timpului, acționând cu maximă eficiență pentru îndeplinirea misiunilor specifice de transport aerian.

"Executarea a peste 1500 de misiuni cu aeronavele din dotare, însumând zboruri pe distanțe de peste 6 milioane de kilometri - echivalentul ocolului Pământului în jurul Ecuatorului de 150 de ori - este o carte de vizită impresionantă. Este confirmarea rolului deosebit al acestei mari unități, unică în Armata României, în îndeplinirea angajamentelor și responsabilităților țării noastre în calitate de membră a NATO", a subliniat ministrul apărării naționale.

Ministrul Gabriel Oprea a apreciat, de asemenea, contribuția echipajelor și aeronavelor Flotilei la executarea misiunilor umanitare: "Trebuie să evidențiem astăzi importanța componentei aeriene în cadrul Serviciului Medical Militar de Urgență, numeroasele misiuni umanitare executate și care au salvat vieți în cazuri de cele mai multe ori disperate, dar și participarea militarilor forțelor aeriene, alături de colegii lor din celelalte categorii de forțe ale Armatei, la ajutorarea populației afectate de inundațiile de anul trecut".


Biroul de presă