Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 15


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea a dispus miercuri, 23 februarie, pregătirea a două aeronave de transport aparținând Forțelor Aeriene, pentru evacuarea cetățenilor români aflați în Libia, conform deciziei adoptate de Guvernul României, ca urmare a stării de criză și urgență umanitară din această țară.

Aeronavele decolează joi, 24 februarie, de la Flotila 90 Transport Aerian Otopeni, începând cu ora 13.30, cu destinația Aeroportul La Valetta din Malta.

Pe timpul zborului, care va dura aproximativ 4 ore, destinația finală va putea fi modificată dacă și condițiile meteorologice vor permite aterizarea pe Aeroportul din Tripoli (Libia).

În situația în care nu va fi posibilă aterizarea în Libia, aeronavele militare vor rămâne în așteptare pe aeroportul La Valetta, astfel încât să poată ajunge în cel mai scurt timp la Tripoli.

Prima aeronavă tip C-130 HERCULES, având o capacitate medie de transport de 70 de pasageri și un echipaj condus de comandorul Viorel Pană, va decola în jurul orei 13.30, urmată, la 15 minute, de cea de-a doua aeronavă tip C-27 J SPARTAN, cu o capacitate medie de transport de 45 de pasageri, al cărei echipaj este condus de locotenent-comandorul Emil Tecuceanu.

Structurile de specialitate din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Externe au colaborat pentru obținerea autorizațiilor de survol necesare efectuării zborurilor către Malta și Libia.

M.Ap.N. și M.A.E. au luat în calcul executarea numărului de zboruri necesare pentru evacuarea din Libia a tuturor cetățenilor români care au făcut sau vor face solicitări în acest sens.


Biroul de presă