Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 16


COMUNICAT DE PRESĂ


O delegație a Ministerului Apărării Naționale, condusă de secretarul de stat Viorel Oancea, va participa la Reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, care se desfășoară, în zilele de 24 și 25 februarie, la Budapesta.

Reuniunea este organizată în contextul Președinției ungare a Uniunii Europene, iar dezbaterile vor fi conduse de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Catherine Ashton. În seara zilei de 24 februarie vor fi abordate subiecte referitoare la problematica operațiilor și misiunilor UE, cu accent pe evoluțiile recente din cadrul celor desfășurate în Somalia (operația maritimă Atalanta și misiunea de instruire EUTM) și în Bosnia și Herțegovina (Althea).

Vineri, 25 februarie, discuțiile vor continua în cadrul a două sesiuni de lucru, una dedicată capacităților UE de management al crizelor, sub auspiciile inițiativei de la Weimar (franco-germano-poloneză) și a doua atribuită parteneriatelor Uniunii Europene cu NATO și ONU.

Tototdată, va fi prezentată și evoluția procesului de constituire a Serviciului European de Acțiune Externă, cu accent pe structurile de management al crizelor.


Biroul de presă