Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 21


COMUNICAT DE PRESĂ


Aeronava militară C-27 J SPARTAN se întoarce astăzi în Malta, în a doua misiune, unde rămâne în așteptare, pentru a putea acționa de urgență, potrivit necesarului de zboruri stabilit de M.Ap.N. și M.A.E. Aeronava a decolat, la ora 14.35, de la Flotila 90 Transport Aerian cu destinația Aeroportul din La Valetta.

Prima misiune a acestei aeronave s-a încheiat cu succes în această dimineață, când a aterizat pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, la ora 03.15, evacuând din Libia 24 de cetățeni români, 3 cehi, 2 greci și 2 bulgari.

În după amiaza zilei de sâmbătă, aeronava C-130 HERCULES, care se afla în așteptare în Malta, va decola către Aeroportul din Tripoli (Libia), de unde va evacua un grup de aproximativ 50 de cetățeni români.

Misiunea desfășurată în aceste zile de Forțele Aeriene ale Armatei României este prima operațiune de evacuare aeriană a unor cetățeni aflați în pericol într-o țară străină, după cel de-al Doilea Război Mondial. Ministrul apărării naționale, Gabriel Oprea, urmărește cu atenție situația și a ordonat celulei de criză din minister să ia toate măsurile necesare astfel încât să poată fi evacuați în siguranță toți cetățenii români care solicită acest lucru autorităților competente.

Ministerul Apărării Naționale va informa cu promptitudine opinia publică în ceea ce privește zborurile aeronavelor militare de transport care acționează în cadrul acestei operațiuni.

Miercuri, 23 februarie, Guvernul a adoptat o hotărâre pentru aprobarea unor măsuri speciale, ca urmare a stării de criză și urgență umanitară din Marea Jamahirie Arabă Libiană Populară Socialistă.


Biroul de presă