Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 23


COMUNICAT DE PRESĂ


Aeronava C-130 HERCULES efectuează luni, 28 februarie, a treia misiune din cadrul podului aerian București-Tripoli, pentru a evacua un grup de cetățeni români și străini, potrivit solicitărilor de repatriere înregistrate la autoritățile competente. Aeronava militară a decolat, la ora 12.15, de la Flotila 90 Transport Aerian.

Tot în după-amiaza zilei de luni, aeronava C-27 J SPARTAN, care s-a aflat în așteptare pe Aeroportul din La Valletta, execută o misiune de evacuare aeriană pe ruta Malta-Tripoli-Malta.

Până în prezent, aeronavele militare române au adus în siguranță, la București, aproximativ 160 de cetățeni români și străini, în cadrul primei operațiuni de evacuare aeriană a unor cetățeni aflați în pericol într-o țară străină, desfășurată de Armata României după cel de-al Doilea Război Mondial. Acest lucru a fost posibil prin colaborarea excelentă și sincronizarea eforturilor Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Externe și a tuturor instituțiilor statului cu atribuții în zona securității naționale.

Ministrul apărării naționale, Gabriel Oprea, coordonează nemijlocit celula de criză de la nivelul ministerului, pentru adoptarea în regim de urgență a tuturor măsurilor care se impun astfel încât cetățenii români aflați în dificultate în Libia să ajungă în siguranță în România. Ministerul Apărării Naționale va informa cu promptitudine opinia publică despre zborurile aeronavelor militare de transport care acționează în cadrul acestei operațiuni.


Biroul de presă