Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 25


COMUNICAT DE PRESĂ


Aeronava militară de transport C-130 HERCULES, având la bord 73 de persoane, din care 60 de cetățeni români, 5 americani, 7 ciprioți și un britanic, a decolat luni seara de pe Aeroportul din La Valletta (Malta) către România.

Aeronava C-130 HERCULES va ateriza pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, în cursul nopții, în jurul orei 24.00.

În cursul zilei de luni, aeronava C-27 J SPARTAN a efectuat o misiune pe ruta La Valetta-Tripoli-La Valleta, evacuând din Libia 25 de cetățeni români și străini. Aceștia, împreună cu alți 48 de cetățeni români, care au ajuns în Malta cu alte mijloace de transport, au fost preluați de aeronava C-130 HERCULES care îi va aduce la București.

Aeronava militară C-27 J SPARTAN rămâne în așteptare pe aeroportul din Malta, pregătită să decoleze pentru evacuarea altor cetățeni români, în funcție de necesarul de zboruri stabilit de M.Ap.N. și M.A.E.

Executivul a adoptat, săptămâna trecută, o hotărâre privind unele măsuri speciale, ca urmare a stării de criză și urgență umanitară din Libia, alocând suma de 900.000 de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, pentru plata cheltuielilor aferente activităților de transport și asistență consulară la evacuarea persoanelor.

Ministrul apărării naționale, Gabriel Oprea, a dispus măsuri pentru ca toate misiunile aeronavelor românești să se desfășoare cu operativitate, astfel încât toți cetățenii români aflați în dificultate în Libia, care solicită repatrierea, să ajungă în siguranță în România. Ministerul Apărării Naționale va informa cu promptitudine opinia publică despre zborurile aeronavelor militare de transport care acționează în cadrul acestei operațiuni.


Biroul de presă