Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 27


COMUNICAT DE PRESĂ


Aflată în cea de-a patra misiune din cadrul podului aerian București-Tripoli, aeronava militară de transport C-130 HERCULES a aterizat marți, la ora 19.15, pe aeroportul din capitala Libiei, de unde va prelua 72 de persoane, din care 41 de români și 31 de cetățeni străini (bulgari, germani, danezi, britanici, americani, canadieni, bosniaci, ucraineni, ruși).

Avionul militar va decola, în această seară, către România, cu o escală pentru realimentare pe Aeroportul din La Valletta (Malta), urmând să aterizeze pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, în cursul nopții de marți spre miercuri, după ora 01.30.

Aeronava militară C-27 J SPARTAN rămâne în așteptare pe aeroportul din Malta, pregătită să execute noi misiuni de evacuare a altor cetățeni români, în funcție de necesarul de zboruri stabilit de M.Ap.N. și M.A.E.

Cu această misiune, numărul total al persoanelor evacuate din Libia cu aeronavele Armatei României ajunge la aproximativ 300 de cetățeni români și străini.

Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea, care coordonează activitatea celulei de criză din minister, a dispus măsuri pentru ca toate misiunile aeronavelor militare românești să se desfășoare cu operativitate, astfel încât toți cetățenii români aflați în dificultate în Libia, care solicită repatrierea, să ajungă în siguranță în România.

Ministerul Apărării Naționale va informa cu promptitudine jurnaliștii acreditați la M.Ap.N. în legătură cu eventuale modificări în programul de zbor al aeronavei militare C-130 HERCULES.


Biroul de presă