Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 34


COMUNICAT DE PRESĂ


Marți, 15 martie, la sediul Batalionului 32 Infanterie "Mircea" din Timișoara, a avut loc ceremonia militară prilejuită de repatrierea din teatrul de operații Kosovo a militarilor detașamentului ROFND XXI.

În mesajul transmis cu această ocazie, ministrul apărării naționale Gabriel Oprea le-a urat celor 86 de militari ai detașamentului "Bun venit acasă!", felicitându-i pentru modul exemplar în care și-au îndeplinit misiunea încredințată în teatrul de operații din Kosovo, la standardele de performanță necesare: "Ați încheiat cu succes o etapă din parcursul dificil spre normalitate a vieții economico-sociale din Kosovo. La încheierea misiunii, vă mulțumesc, pentru rezultatele obținute și pentru profesionalismul, devotamentul și curajul de care ați dat dovadă".

Mulțumind tuturor familiilor care au asigurat militarilor un permanent suport moral de acasă, ministrul Gabriel Oprea a trecut în revistă principalele misiuni îndeplinite de militarii ce au încadrat, în Kosovo, structurile ROFND de-a lungul celor 21 de rotații: "În cei nouă ani de prezență continuă în această zonă de operații, militarii români au asigurat, în cooperare cu aliații și partenerii noștri, un mediu stabil de securitate pentru buna desfășurare a activității autorităților locale și a organizațiilor internaționale. Suntem deosebit de mândri că Armata României a reușit să trimită în teatrele de operații asemenea structuri, foarte bine pregătite, precum detașamentele ROFND, care pot raporta "Kosovo, misiune îndeplinită!".

Referindu-se la activitățile pe care le îndeplinesc militarii români care își continuă misiunea în această regiune, ministrul apărării naționale a evidențiat faptul că "misiunea NATO din Kosovo a trecut în acest moment în etapa a doua de tranziție a prezenței de descurajare, care implică reduceri progresive de forțe. Și în această fază România continuă să susțină eforturile comunității internaționale pentru stabilizarea zonei și menținerea unui mediu de securitate sigur".

La ceremonie au participat, alături de rudele militarilor întorși din misiune, comandantul Diviziei 4 Infanterie "Gemina", general de brigadă Dumitru Scarlat, comandantul Brigăzii 18 Infanterie "Banat", general de brigadă Gheorghe Simina, precum și reprezentanți ai autorităților publice județene și locale.


Biroul de presă