Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 38


Comunicat de presă


Ministerul Apărării Naționale a solicitat, săptămâna trecută, Ministerului Finanțelor Publice majorarea bugetului instituției, începând din anul 2012, la 2,38 la sută din Produsul Intern Brut (PIB), potrivit angajamentului asumat de ministrul Gabriel Oprea la preluarea mandatului, ca la ieșirea din criza economică bugetul Apărării să se situeze la acest nivel.

Ministrul apărării naționale a făcut demersuri pentru ca procentul să fie cuprins în strategia fiscal-bugetară 2012 - 2014, pentru asigurarea unui nivel corespunzător de dotare a Armatei, pentru asigurarea securității naționale și pentru ca România să își îndeplinească angajamentele internaționale, în calitate de membru NATO. În acest context, M.Ap.N. a reamintit faptul că, în conformitate cu responsabilitățile asumate de România față de NATO, bugetul Ministerului Apărării Naționale trebuie să reprezinte 2,38 la sută din PIB.

Ministerul Apărării Naționale a informat comisiile de apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat și Camera Deputaților asupra solicitării făcute Ministerului Finanțelor Publice.

Ministrul Gabriel Oprea își exprimă speranța că Armata României va primi sprijinul tuturor forțelor politice pentru îndeplinirea acestui obiectiv de interes național.


Biroul de presă