Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 39


COMUNICAT DE PRESĂ


Caporalul Angel-Paul Ilovan, rănit la sfârșitul anului trecut în Afganistan, a primit astăzi, 31 martie, din partea ministrului apărării naționale Gabriel Oprea, cea mai înaltă distincție militară, Emblema Onoarea Armatei României, și a fost înaintat în corpul subofițerilor Armatei României, fiind avansat la gradul de sergent, în semn de recunoștință pentru devotamentul și curajul manifestate în timpul îndeplinirii misiunii în teatrul de operații.

Ministrul Gabriel Oprea și șeful Statului Major General, generalul maior Ștefan Dănilă, l-au vizitat cu acest prilej pe sergentul Ilovan la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central, unde este internat după revenirea din Germania, pentru a parcurge un program de recuperare medicală.

Ministrul apărării naționale s-a interesat de tratamentul aplicat militarului și de procedurile de recuperare medicală în clinica de specialitate a Spitalului Militar, fiind informat de medicii curanți că evoluția stării de sănătate a sergentului Angel-Paul Ilovan este foarte bună, ceea ce va face posibilă reintegrarea sa, cât mai curând, în viața subunității din care face parte.

"Am venit să-ți strâng mâna pentru eroismul și devotamentul exemplar cu care ai luptat în Afganistan, alături de camarazii tăi din Batalionul 812 Manevră Șoimii Carpaților și să te asigur că suntem alături de tine, pentru că Armata României nu lasă pe nimeni în urmă și îi sprijină întotdeauna pe militarii care-și fac cu credință, cinste și onoare datoria", i-a spus ministrul Gabriel Oprea militarului.

x x x

Sergentul Angel-Paul Ilovan, din Batalionul 812 Manevră "Șoimii Carpaților", a fost rănit în ziua de 23 noiembrie 2010, în timpul unei misiuni de patrulare în Provincia Zabul, Afganistan.

În urma exploziei unui dispozitiv improvizat, militarul a suferit răni în zona feței, a toracelui și la mâini. După acordarea primului ajutor, a fost transportat cu un elicopter de evacuare medicală la Spitalul Militar din Kandahar, apoi la un spital militar din Germania. Recent, militarul a revenit în țară și va rămâne, pentru o scurtă perioadă de timp, sub supravegherea medicilor din Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București.


Biroul de presă