Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 43


COMUNICAT DE PRESĂ


Ziua NATO a fost celebrată duminică, 3 aprilie, la sediul M.Ap.N., în prezența ministrului apărării naționale Gabriel Oprea. În cadrul ceremoniei militare, dedicată împlinirii a 62 de ani de la crearea Organizației Tratatului Atlanticului de Nord și a șapte ani de la aderarea țării noastre la Alianță, au fost înălțate pe catarg drapelele României și NATO, în acordurile Imnului Național al României și ale Imnului Alianței.

La eveniment a participat personal militar și civil din structurile centrale ale ministerului și din categoriile de forțe ale armatei.

Ceremonii similare și manifestări de evocare a semnificației acestui eveniment, organizate de Ministerul Apărării Naționale în colaborare cu autoritățile publice locale, au avut loc în marile garnizoane din țară.

"Ziua NATO în România" a fost instituită în baza prevederilor Legii nr. 390, adoptată de Parlamentul României la 28 septembrie 2004. Acest eveniment, care se celebrează în prima duminică a lunii aprilie, este o sărbătoare destinată "democrației și spiritului european și euroatlantic".


Biroul de presă