Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 44


COMUNICAT DE PRESĂ


Generalul maior Ștefan Dănilă, șeful Statului Major General, l-a primit luni, 4 aprilie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, pe generalul Simeon Hristov Simeonov, șeful Statului Major al Apărării din Bulgaria, aflat în vizită oficială în țara noastră.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte referitoare la situația de securitate din Balcanii de Vest și din regiunea extinsă a Mării Negre, la participarea Armatei României la operații și misiuni internaționale și la cooperarea militară bilaterală.

De asemenea, a fost prezentată experiența în procesul de modernizare și transformare a Forțelor Armate ale României ca țară membră NATO și UE și au fost discutate posibilitățile de pregătire a personalului prin oferirea de locuri pentru urmarea de forme de instrucție la unități de învățământ, la reciprocitate.

Generalul Simeonov a fost primit, tot astăzi, și de Viorel Oancea, secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, și a depus o coroană de flori la Monumentul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol.

În programul delegației bulgare sunt prevăzute și vizite în mai multe unități militare din teritoriu.


Biroul de presă