Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 45


COMUNICAT DE PRESĂ


La solicitarea Reprezentanței ONU în România, Ministerul Apărării Naționale va organiza vineri, 8 aprilie, o ceremonie oficială la repatrierea trupului neînsuflețit al funcționarului ONU Filaret Moțco, decedat în atacul asupra Biroului Organizației Națiunilor Unite din Mazar-i-Sharif, Afganistan. De asemenea, M.Ap.N. va asigura, după încheierea ceremoniei, transportul sicriului de la București la Suceava cu o aeronavă militară.

Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea va reprezenta Guvernul României la ceremonia militară și religioasă ce va avea loc vineri, 8 aprilie, în jurul orei 10.30, la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni.

Filaret Moțco a urmat, în perioada 1987-1990, cursurile Școlii Militare de Ofițeri Activi "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, specialitatea militară intendență, a fost înaintat la gradul de locotenent în anul 1990 și a lucrat în Batalionul 443 Aprovizionare Transport până în septembrie 1991, când a trecut în rezervă la cerere.

Jurnaliștii care doresc să participe la ceremonie sunt rugați să transmită cererile de acreditare la adresa de e-mail presamapn@mapn.ro până joi, 7 aprilie, ora 18.00. Pentru acreditare se vor specifica: numele jurnalistului, instituția de presă, datele de identitate ale șoferului și numărul autovehiculului cu care se deplasează.

Jurnaliștii acreditați vor fi așteptați, pentru acces, la intrarea Flotilei 90 Transport Aerian din Otopeni, str. Zborului, nr. 1, începând cu ora 09.30.


Biroul de presă