Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 47


Comunicat de presă


Joi, 14 aprilie, ministrul apărării naționale Gabriel Oprea a participat la Conferința Națională Extraordinară a Asociației Naționale a Veteranilor de Război (ANVR), care s-a desfășurat la Palatul Cercului Militar Național din București.

În cuvântul său, ministrul Gabriel Oprea a subliniat că lucrările Conferinței Naționale Extraordinare a ANVR se desfășoară în acest an în întâmpinarea unei sărbători de suflet, Ziua Veteranilor de Război, pe care o celebrăm la 29 aprilie.

"Este o zi specială în calendar, consacrată drept moment de referință pentru a vă cinsti și omagia pe dumneavoastră, venerabilii ostași ai țării, care ne-ați învățat de-a lungul timpului lecția demnității și a patriotismului, dovedindu-ne cu puterea faptelor de arme că iubirea de țară este cea mai nobilă virtute. În memoria eroilor care și-au dat viața pe câmpurile de luptă în cele două războaie mondiale, în memoria camarazilor noștri care au căzut în misiunile din teatrele de operații și față de dumneavoastră, veteranii de război, cei care activează acum în rândurile Armatei României au datoria sacră să țină sus steagul datoriei împlinite și să lupte cu profesionalism și determinare pentru promovarea și apărarea intereselor de securitate ale țării, oricând țara o va cere", a subliniat ministrul apărării naționale.

Referindu-se la activitatea Asociației și a veteranilor de război, ministrul Gabriel Oprea a arătat: "Asociația Națională a Veteranilor de Război reprezintă, atât pentru militarii în activitate, cât și pentru întreaga societate românească, o veritabilă școală a patriotismului, a demnității și a onoarei. Din întâlnirile pe care le-am avut constant cu dumneavoastră, cu președintele Asociației, domnul general Marin Dragnea, și cu veteranii de război în diverse ocazii, cunosc problemele cu care vă confruntați. Personal, dar și prin specialiștii din cadrul ministerului, cu atribuții în asigurarea asistenței veteranilor, vă suntem aproape cu cele mai bune soluții în sprijinul dumneavoastră. Suntem bucuroși că și astăzi călăuziți pașii celor care activează în Armata României, cu gândul și cu sfatul, dar mai ales prin exemplul extraordinar de dăruire și devotament cu care ați slujit Țara sub Drapel".

În semn de prețuire pentru eforturile depuse în rememorarea momentelor de glorie ale oștirii române, continuarea tradițiilor noastre eroice, pentru apărarea onoarei și demnității militare, cu ocazia aniversării "Zilei Veteranilor de război - 2011", ministrul apărării naționale a acordat Asociației Naționale a Veteranilor de Război o Diplomă de Excelență și o plachetă aniversară.

La conferință au participat, alături de veteranii de război, secretarul de stat Mihail Vasile-Ozunu, șeful Statului Major General, general-maior Ștefan Dănilă, reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, ai Ministerului Administrației și Internelor și instituțiilor din sistemul de siguranță națională, ai Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere și autorităților publice locale.

În cadrul activității, generalul în retragere Marin Dragnea a prezentat Raportul Conferinței Naționale și s-a aprobat Hotărârea Conferinței Naționale Extraordinare a Consiliului Național, Biroului Executiv și Biroului Permanent ale Asociației Naționale a Veteranilor de Război.


Biroul de presă