Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 50


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea va participa vineri, 22 aprilie, începând cu ora 19.00, în portul Constanța, la ceremonia prilejuită de plecarea fregatei "Regele Ferdinand" la operația NATO "Unified Protector".

Fregata, comandată de comandorul Mihai Panait, va avea la bord pentru această misiune un echipaj alcătuit din 205 marinari și va executa misiuni de impunere a embargoului asupra Libiei, în Marea Mediterană. La bordul navei se vor afla și doi ofițeri din Forțele Navale care vor face parte din statul major al grupării navale NATO din Marea Mediterană.

La data de 22 martie, Consiliul Suprem de Apărare a Țării a hotărât participarea României cu forțe și mijloace la misiunea de impunere a unui embargo asupra armelor împotriva Libiei, constând în fregata "Regele Ferdinand" și doi ofițeri de stat major. Executivul a adoptat, la 23 martie, Hotărârea de Guvern nr. 270 privind suplimentarea bugetului M.Ap.N. pe anul 2011 cu suma de 19.164.000 lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, pentru participarea la operația "Unified Protector".

Fregata "Regele Ferdinand" a participat, în anii 2005, 2007, 2008 și 2010, la operația "Active Endeavour" în Marea Mediterană, unde a executat misiuni specifice de prevenire și combatere a terorismului și a traficului ilegal, alături de alte nave și forțe aflate sub comandă NATO.


Biroul de presă