Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 54


Comunicat de presă


Duminică, 1 mai, în jurul orei 05.30, un autovehicul blindat, tip MRAP, aflat în misiune cu militari din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", pe autostrada A1 în Provincia Zabul, Afganistan, a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Deși cantitatea de explozibil utilizată în atac a fost foarte mare, fapt care a dus la răsturnarea vehiculului tip MRAP, gradul ridicat de protecție asigurat de blindajul mașinilor de luptă folosite de forțele NATO în Afganistan a dus la salvarea vieților militarilor români.

În urma deflagrației, care a provocat răsturnarea vehiculului MRAP, locotenentul George Olteanu a suferit leziuni în zona spatelui și la mușchii piciorului stâng, plutonierul major Marius Apostol are glezna piciorului stâng fracturată și caporalul Daniel Riza a suferit o ruptură de ligamente la genunchiul stâng, starea lor fiind stabilă. Al patrulea militar aflat în vehicul, caporalul Nicolae Barbu, care a acuzat doar lovituri superficiale, și-a reluat activitatea în Baza Lagman.

Locotenentul Olteanu, plutonierul major Apostol și caporalul Riza au fost evacuați către Spitalul Militar din Kandahar, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea și conducerea armatei urmăresc cu atenție evoluția stării de sănătate a militarilor răniți.


Biroul de presă