Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 67


COMUNICAT DE PRESĂ


Miercuri, 18 mai, ministrul apărării naționale Gabriel Oprea a conferit emblema "Onoarea Armatei României", cu însemn de război, locotenentului George Olteanu, plutonierilor-majori Marius Apostol și Daniel Riza și caporalului Nicolae Barbu, în semn de apreciere pentru înalta competență profesională, curajul, spiritul de sacrificiu, dăruirea și inițiativa în îndeplinirea misiunilor de luptă încredințate în teatrul de operații din Afganistan.

Ministrul Gabriel Oprea și șeful Statului Major General, general-maior Ștefan Dănilă, i-au vizitat pe locotenentul Olteanu și pe plutonierul-major Riza, aflați în prezent la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC). Ministrul apărării naționale le-a înmânat personal medalia celor doi militari, urmând ca plutonierul-major Apostol să primească distincția în Germania, unde se află la tratament, iar caporalul Nicolae Barbu, în teatrul de operații din Afganistan.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale a fost informată de către echipa medicală despre evoluția stării de sănătate a celor doi pacienți și despre progresele înregistrate în recuperarea lor.

Ministrul i-a îmbărbătat pe cei doi militari și i-a asigurat de tot sprijinul său și al conducerii armatei, atât în perioada internării în SUUMC, unde beneficiază de condiții optime de tratament, cât și după externare, odată reîntorși la familii.

Plutonierul-major Apostol Marius se află în continuare internat în spitalul militar din Landstuhl (Germania), unde urmează un tratament de recuperare, evoluția stării sale de sănătate fiind favorabilă.

Caporalul Nicolae Barbu și-a reluat activitatea, încă din data de 1 mai, în baza Lagman din Afganistan.

Cei patru militari din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab" au fost implicați într-un incident în data de 1 mai a.c., în timpul unei misiuni pe autostrada A1 din Provincia Zabul, Afganistan, când autovehiculul blindat, tip MRAP (vehicul rezistent la mine și protejat împotriva ambuscadelor), în care se aflau, a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat.


Biroul de presă