Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 74


COMUNICAT DE PRESĂ


O delegație a Ministerului Apărării Naționale, condusă de secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, domnul Viorel Oancea, a participat luni, 23 mai, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afacerilor Externe și la reuniunea Comitetului Director al Agenției Europene de Apărare.

Cele două activități s-au desfășurat sub președinția Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, doamna Catherine ASHTON.

În timpul lucrărilor au fost discutate subiecte referitoare la operațiile și misiunile militare ale Uniunii Europene, cu accent pe evoluțiile recente din cadrul celor desfășurate în Somalia (operația maritimă Atalanta și misiunea de instruire EUTM), în Bosnia și Herțegovina (Althea), evoluția situației din Libia, dar și aspecte legate de capacitațile de apărare ale Uniunii.

În încheiere, în cadrul reuniunii Comitetului Director al Agenției Europene de Apărare a fost reluată problematica punerii în comun și partajării capacităților de apărare și implicațiile politicilor UE asupra sectorului de apărare.


Biroul de presă