Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 84


COMUNICAT DE PRESĂ


Vineri, 24 iunie, la sediul Batalionului 20 Infanterie din Craiova a avut loc ceremonia militară și religioasă prilejuită de încheierea misiunii în teatrul de operații din Afganistan a structurilor din cadrul Brigăzii 2 Infanterie "Rovine" - Elementul de Comandă și Control (Combined Team Zabul) și Batalionul 20 Infanterie "Scorpionii Negri".

În mesajul transmis militarilor din cele două structuri, ministrul apărării naționale Gabriel Oprea i-a felicitat și le-a mulțumit pentru modul exemplar în care și-au încheiat mandatul.
"Bilanțul misiunii dumneavoastră, îndeplinită cu succes sub comanda NATO, este impresionant. Miile de kilometri străbătuți cu tehnica și echipamentele de luptă, pentru protecția convoaielor militare și a autostrăzii strategice A1, întregesc efortul considerabil făcut de militarii Batalionului 20 Infanterie "Scorpionii Negri" pentru asigurarea, într-o manieră integrată, a operațiunilor la care România s-a angajat" a subliniat ministrul Oprea.
Ministrul apărării naționale a evidențiat că renumele "scorpionilor" craioveni s-a păstrat și de această dată, ca un adevărat simbol, care definește militarul român, cunoscut peste tot în lume ca un foarte bun luptător și un camarad de nădejde, chiar în contextul în care misiunile se schimbă permanent.
"Succesul militarilor noștri în teatrele de operații depinde nu doar de modul în care ei își fac datoria, ci și de susținerea permanentă a familiilor și a colegilor rămași în țară. Faptul că familiile au preluat de la ei grijile și responsabilitățile pe care fiecare om le are acasă, le-a permis să se concentreze foarte bine pe executarea misiunilor grele și a contribuit, astfel, la reușita lor", le-a transmis ministrul familiilor prezente la eveniment.
"Să fiți mândri că profesionalismul și curajul dumneavoastră au fost întipărite în conștiința partenerilor și aliaților noștri, aceste calități fiind confirmate ăncă o dată de rezultatele obținute!, a arătat ministrul apărării naționale în încheierea mesajului său.

La ceremonia de la Craiova au participat, alături de familii, prieteni și colegi, șeful Statului Major General, general-maior Ștefan Dănilă, și șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general de brigadă Ariton Ioniță, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale și ai autorităților publice locale.


Biroul de Presă