Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 88


COMUNICAT DE PRESĂ


Echipa feminină de spadă a României, formată din sportive legitimate la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, Ana Maria Brânză, Simona Alexandru și Anca Măroiu, cărora li s-a adăugat Loredana Iordăchioiu, sportivă legitimată la Clubul Sportiv Universitatea Craiova, a cucerit ieri, 19 iulie, pentru a patra oară, titlul european, după ce a învins echipa Rusiei în finala Campionatului European de Scrimă pentru seniori de la Sheffield, Marea Britanie.

Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea a trimis componentelor echipei de aur a spadei românești o scrisoare de felicitare, pe care o reproducem mai jos:
"Am deosebita bucurie de a vă adresa cele mai calde felicitări și vă mulțumesc în nume personal, în numele Ministerului Apărării Naționale și al tuturor iubitorilor de sport din Armata României, pentru cucerirea unui nou titlu European la Campionatele Europene de Scrimă de la Sheffield.

România a realizat, prin voi, o nouă performanță de răsunet internațional, reconfirmând valoarea deosebită a școlii românești de scrimă și îndreptățind speranțele noastre, ale tuturor, legate de apropiata ediție a Jocurilor Olimpice de la Londra 2012.

Mândria noastră este cu atât mai mare cu cât lotul național de spadă al României este compus în majoritate din sportive legitimate la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București: Ana Maria Brânză, Simona Alexandru și Anca Măroiu. Sincere felicitări și pentru cea de-a patra componentă a echipei naționale, Loredana Iordăchioiu, sportivă legitimată la Clubul Sportiv Universitatea Craiova.

Munca voastră și a antrenorilor, miile de ore de antrenamente epuizante și privațiunile pe care vi le-ați impus în numele performanței sportive de cel mai înalt nivel, v-au fost încă o dată răsplătite cu aur.

Vreau să transmit felicitările mele întregului colectiv de sportivi, antrenori și tehnicieni, conducerii Clubului Sportiv al Armatei, tuturor celor care au contribuit la obținerea acestor performanțe și să vă urez mult succes în competițiile naționale și internaționale care urmează!"


Gabriel Oprea, ministrul apărării naționale