Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 92


COMUNICAT DE PRESĂ


La inițiativa ministrului apărării naționale Gabriel Oprea, începând cu 31 iulie, în fiecare duminică, între orele 10.00 și 12.00, Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" și Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale organizează, în Piața Tricolorului din fața Palatului Cercului Militar Național, un ceremonial militar și un concert de cântece ostășești.

Ceremonialul militar cuprinde introducerea gărzii la drapel, iar Muzica Reprezentativă a M.Ap.N. intonează Imnul național și susține un concert de cântece patriotice și marșuri tradiționale, care au însoțit Armata Română pe câmpurile de bătălie ale ultimului secol.

Acest demers al conducerii ministerului se înscrie în linia activităților menite să promoveze tradițiile și valorile oștirii române și să înnobileze activitatea culturală și turistică a Capitalei, printr-un spectacol inedit oferit turiștilor români și străini care vizitează Bucureștiul.

Cetățenii Capitalei și turiștii care au fost prezenți la prima manifestare, desfășurată duminică, 31 iulie, au asistat cu plăcere la nașterea unei tradiții care va fi continuată de acum înainte în fiecare duminică.


Biroul de Presă