Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 100


COMUNICAT DE PRESĂ


Sâmbătă, 17 septembrie, la Centrul Administrativ Mihail Kogălniceanu, va avea loc ceremonia de deschidere a exercițiului JACKAL STONE 2011 (JS 11), iar în Portul militar Constanța, începând cu ora 11.00, se va desfășura un exercițiu demonstrativ.

Exercițiul JS 11, care se desfășoară în perioada 12-24 septembrie, este găzduit de România, Bulgaria și Ucraina, iar comandamentul întrunit al acestuia funcționează în Centrul Administrativ Mihail Kogălniceanu. Scopul principal al exercițiului, la care participă peste 1.000 de militari din Forțele pentru Operații Speciale (FOS), este promovarea cooperării și interoperabilității între structurile implicate, prin antrenamente în comun în vederea armonizării tacticilor și procedurilor utilizate.

Aflat la a patra ediție, exercițiul JACKAL STONE 2011 este cea mai importantă activitate de instruire întrunită a FOS din Europa, la acesta participând, alături de militarii celor trei țări gazdă, personal FOS din Croația, Lituania, Norvegia, Polonia, SUA și Ungaria.

Jurnaliștii interesați să participe, sâmbătă, la exercițiul demonstrativ din Portul Militar Constanța sunt rugați să transmită o cerere de acreditare pe adresa: comandamentflota@yahoo.com, până joi, 15 septembrie, ora 15.00. Accesul în portul militar se va face pe data de 17 septembrie, până la ora 10.50.

Detalii suplimentare despre exercițiu se pot obține accesând pagina de internet: www.mapn.ro/jackal_stone.


Biroul de Presă