Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 101


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea a participat joi, 15 septembrie, la ceremonia militară desfășurată cu prilejul acordării Drapelului de luptă Comandamentului Logistic Întrunit (CLI). Ceremonia a debutat cu sfințirea Drapelului de luptă de către un sobor de preoți militari și înmânarea drapelului de către ministrul Gabriel Oprea comandantului CLI, general-maior Cătălin Zisu.

În discursul său, ministrul apărării naționale și-a exprimat convingerea că, sub culorile Drapelului de luptă, Comandamentul Logistic Întrunit se va afirma ca o structură de elită a Armatei României și va acționa în orice situație ca o forță modernă, credibilă, pregătită și antrenată la cele mai exigente standarde.

"Profesioniștii acestui comandament și-au îndeplinit întotdeauna, la standarde înalte, misiunile încredințate, asigurând camarazilor din teatrele de operații și din țară toate condițiile necesare. Știm cu toții că actul de comandă și control la nivel strategic, operativ și tactic, precum și îndeplinirea, zi de zi, a misiunilor asumate de Armata României nu ar fi posibile fără o susținere logistică adecvată", a spus ministrul Gabriel Oprea.

Ministrul apărării naționale a subliniat faptul că "operaționalizarea de către comandament a Elementului național de comandă și a celor două elemente de sprijin, care acționează în Afganistan în beneficiul tuturor militarilor dislocați de România într-un teatru de operații complex, a confirmat alinierea armatei noastre la standardele de asigurare logistică implementate în cadrul Alianței. Specialiștii din cele 93 de unități subordonate Comandamentului Logistic Întrunit au reușit să pună la dispoziția comenzilor unităților și detașamentelor luptătoare, cu promptitudine, resursele necesare misiunilor."

Ministrul Oprea a evidențiat rolul important pe care îl au specialiștii CLI pentru îndeplinirea obiectivelor asumate de Ministerul Apărării Naționale, chiar și în condițiile în care efectele crizei economice mondiale și-au pus amprenta și asupra bugetelor apărării din statele membre ale Alianței și, implicit, asupra celui alocat Armatei României: "Suntem o Armată de nivel NATO, care, în pofida neajunsurilor bugetare generate de criza economică, și-a proiectat forța, cu pricepere, la mari distanțe de granițele sale, pe frontul războiului împotriva terorismului. Avem capacitatea și determinarea de a ne îndeplini misiunile până la capăt. Eforturile pentru creșterea siguranței militarilor români și pentru asigurarea unor condiții optime de desfășurare a misiunilor pentru militarii din teatrele de operații și pentru cei care execută misiuni în țară, au fost și vor continua să fie o direcție de acțiune prioritară pentru mine. Iar rolul specialiștilor Comandamentului Logistic Întrunit în îndeplinirea acestui deziderat este foarte important".

Referindu-se la misiunile îndeplinite pe teritoriul național, ministrul Gabriel Oprea a arătat că "prin acțiunile curajoase de salvare, ajutorare și de sprijin al populației afectate de inundațiile de anul trecut, pe întreg cuprinsul țării, echipele asigurate de Comandament au redat românilor încrederea că Armata este, de fiecare dată, prin fapte, alături de cei care sunt în suferință, punând umărul pentru depășirea și rezolvarea situațiilor grele".

Gabriel Oprea i-a asigurat pe toți cei care fac parte din CLI că au în ministrul apărării naționale un camarad, un partener care îi sprijină pentru a îndeplini misiunile și s-a declarat încrezător că, sub culorile Drapelului de luptă, întregul personal al comandamentului va fi mereu la înălțime și își va sluji țara cu viața și cu sufletul, cu dăruirea și curajul moștenite de la înaintași. "Fiți mândri că faceți parte din Comandamentul Logistic Întrunit și acționați cu profesionalism în toate activitățile pe care le desfășurați sub deviza ONOARE ȘI PATRIE, înscrisă pe Drapelul de Luptă" , a spus ministrul Oprea în încheierea discursului său.

Drapelul de luptă al CLI a fost acordat de președintele României prin Decretul nr. 650 din 20 iulie 2011, la propunerea ministrului apărării naționale.
La activitatea organizată la sediul Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" au participat, alături de personalul CLI, secretarii de stat în Ministerul Apărării Naționale, Viorel Oancea și Mihail Vasile-Ozunu, șeful Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă, generali și ofițeri din structurile centrale și din categoriile de forțe ale armatei, cadre militare active și în rezervă, veterani de război.


Biroul de presă