Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Biroul de presă

 


Comunicat nr. 114


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea a conferit joi, 20 octombrie, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul M.Ap.N., Emblema "Onoarea Armatei României" componentelor echipei naționale de scrimă a României, locotenent Ana Maria Brânză, sergent-major Anca Măroiu, sergent-major Simona Alexandru, membre ale Clubului Sportiv al Armatei "Steaua" și Loredana Dinu, de la Clubul Sportiv "Universitatea Craiova". Aceeași distincție a fost acordată celor doi antrenori, Dan Podeanu, antrenorul principal al lotului olimpic de spadă feminin al României, și maior Cornel Milan, antrenor secund al lotului și antrenor al echipei de spadă a CSA "Steaua", precum și colonelului George Boroi, comandantul CSA "Steaua".
"Vă felicit pentru extraordinara performanță obținută la Campionatele Mondiale de scrimă desfășurate în Italia, unde ați cucerit pentru România un nou titlu mondial, performanță care a adus o mare bucurie în rândul iubitorilor de sport din țara noastră", le-a spus ministrul Oprea campioanelor mondiale și antrenorilor.
Ministrul apărării naționale a subliniat că, deși fac parte din cluburi diferite, cele patru sportive au demonstrat că sunt cu adevărat o echipă sudată, luptând și câștigând medalii pentru România.
Ministrul Gabriel Oprea a mai arătat că sportivele fac cinste țării noastre și că au dovedit, încă o dată, că au o pregătire excepțională și o tărie de caracter deosebită, întâlnită doar la marii campioni, în condițiile unei finale dramatice cu echipa Chinei, decisă la "tușa de aur".
"Anul 2011 este unul cu adevărat de referință pentru dumneavoastră, fiindcă ați cucerit, în aceeași formulă, și titlul European la Campionatele Europene de Spadă de la Sheffield. Iar pentru cele trei sportive ale clubului armatei, acest an a adus și medalia de aur la spadă, în proba pe echipe, la cea de-a 5-a ediție a Jocurilor Mondiale Militare de vară ale Consiliului Internațional al Sportului Militar desfășurate la Rio de Janeiro", a spus ministrul apărării naționale.
Ministrul Gabriel Oprea le-a mulțumit tuturor celor care au fost alături de sportive, de-a lungul antrenamentelor și importantelor competiții din cariera lor, în mod deosebit familiilor și antrenorilor care le-au format și le-au susținut în drumul spre marea performanță, și a subliniat că rezultatele obținute confirmă, o dată în plus, valoarea deosebită a școlii românești de scrimă, a sportului românesc în general și a celui militar, în particular, rezultate care ne dau îndreptățite speranțe pentru apropiata ediție a Jocurilor Olimpice de la Londra, din anul 2012.
Ana Maria Brânză, Anca Măroiu, Simona Alexandru și Loredana Dinu au câștigat duminică, 16 octombrie, medalia de aur la Campionatele Mondiale de scrimă din Italia, în finala disputată împotriva reprezentativei Chinei.


Biroul de Presă