Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Biroul de presă

 


Comunicat nr. 118


Comunicat de presă


Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea a dispus pregătirea a două aeronave de transport C-130 HERCULES aparținând Forțelor Aeriene, pentru a executa misiunea de transport al materialelor oferite cu titlu gratuit de România, conform H.G. nr. 1085/ 27.10.2011, ca ajutor umanitar de urgență pentru populația sinistrată afectată de cutremurul produs în data de 23 octombrie, în Turcia.

Aeronavele militare sunt planificate să decoleze de la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni sâmbătă, 29 octombrie, începând cu ora 09.00, cu destinația Erzurum, Turcia. În această seară sunt așteptate autorizările de survol.

Ajutorul umanitar constă în 100 de corturi, oferite la solicitarea autorităților de la Ankara. Materialele au fost paletizate și vor fi încărcate în cele două avioane de transport, conform procedurilor, de către personalul Flotilei 90 Transport Aerian.

Aeronavele sunt comandate de comandorul Viorel Pană și căpitan-comandorul Mihai Roșca.

*

Biroul de Presă al M.Ap.N. va pune la dispoziția jurnaliștilor acreditați, la cerere, imagini de la pregătirea zborurilor și momentul decolării aeronavelor către Turcia.


Biroul de Presă