Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Biroul de presă

 


Comunicat nr. 126


Comunicat de presă


Peste 1.500 de militari și tehnică militară aparținând Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Administrației și Internelor, Serviciului Român de Informații și Serviciului de Protecție și Pază vor participa joi, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, în Piața Arcului de Triumf din București.
Tot în București vor avea loc, în aceeași zi, la ora 08.00, ceremonii militare de depuneri de coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor militari români căzuți la datorie, amplasat în fața Palatului Național al Copiilor din Parcul Tineretului, și la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I.
Începând cu ora 17.40, în Piața Tricolorului din fața Palatului Cercului Militar Național, va avea loc un ceremonial militar și un concert de cântece ostășești, urmat de retragerea cu torțe a militarilor din Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" pe itinerariul Palatul Cercului Militar Național, Bulevardul Regina Elisabeta, Piața Operei, Piața Leu, Bulevardul General Vasile Milea.
Militarii români aflați în misiune în teatrele de operații vor organiza manifestări specifice dedicate Zilei Naționale a României.
Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, reprezentanți ai Armatei României vor participa, la solicitarea și cu sprijinul autorităților locale, la pregătirea, organizarea și desfășurarea de ceremonii militare și religioase de depunere de coroane de flori și solemnități de retragere cu torțe.
Drapelul național va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime și fluviale militare se va ridica Marele Pavoaz.
* * *
Accesul jurnaliștilor care doresc să asiste la Parada militară din Piața Arcului de Triumf se va face doar prin Bulevardul General Constantin Prezan (Piața Charles de Gaulle), până la ora 10.20.


Biroul de Presă