Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Biroul de presă

 


Comunicat nr. 128


Comunicat de presă


Ministrul Apărării Naționale Gabriel Oprea a susținut în dimineața zilei de joi, 1 decembrie, o videoconferință cu militarii români din detașamentele dislocate în teatrele de operații din Afganistan, Kosovo și Bosnia-Herțegovina.
"Am ținut să avem această videoconferință cu dumneavoastră astăzi, de Ziua Națională a României, pentru că reprezentați cu toții forțe de elită ale Armatei României și vreau să știți că apreciem eforturile pe care fiecare dintre dumneavoastră le face pentru Țară, acolo unde sunteți dislocați, în condiții grele, în Afganistan și în Balcanii de Vest", le-a transmis ministrul apărării naționale militarilor dislocați în teatrele de operații.
Ministrul Gabriel Oprea a subliniat că "prin misiunile îndeplinite impecabil de Armata sa, România demonstrează încă o dată că este un partener serios, credibil și predictibil în comunitatea internațională. Angajamentele asumate în plan internațional confirmă calitatea țării noastre de generator de securitate și stabilitate".
Referindu-se la condițiile în care se desfășoară misiunile, ministrul Gabriel Oprea i-a asigurat pe militari că aceștia reprezintă prima sa grijă. "Îmi sunt cunoscute problemele cu care vă confruntați și vă asigur că atât eu, ca ministru, cât și întreaga echipă de conducere a ministerului, ne preocupăm de găsirea soluțiilor eficiente pentru ca activitatea dumneavoastră să se desfășoare eficient și, lucrul cel mai important, să vă întoarceți cu bine acasă, la familii. Chiar și în condiții dificile din punct de vedere al resurselor financiare pe care le avem la dispoziție, în contextul crizei economice mondiale fără precedent pe care o traversăm, am reușit, cu sprijinul aliaților americani, să asigurăm în teatrul de luptă din Afganistan, prin cele 75 de vehicule blindate tip MRAP, un plus important de protecție pentru dumneavoastră. Sunt și alte măsuri pe care le vizăm cu impact direct în ridicarea standardelor de siguranță și confort, astfel încât să vă puteți concentra pe misiunile importante pe care le aveți de executat. Succesul dumneavoastră acolo, în linia întâi, este succesul României și vă asigur că aveți în ministrul apărării naționale un camarad pe care vă puteți bizui permanent", a evidențiat ministrul Oprea.
Ministrul Gabriel Oprea le-a transmis militarilor din teatrele de operații că este cu sufletul și cu gândul alături de ei de Ziua Națională a României și i-a felicitat pentru rezultatele obținute în îndeplinirea misiunilor încredințate și pentru profesionalismul și curajul de care dau dovadă.
Comandanții detașamentelor românești din cele trei teatre de operații au raportat ministrului că militarii români își desfășoară misiunile cu seriozitate și responsabilitate, că acționează cu disciplină și corectitudine în relațiile de cooperare cu aliații și partenerii.
La videoconferință au participat șeful Statului Major General, directorul general al Direcției Generale de Informații a Apărării și șefii categoriilor de forțe ale armatei.


Biroul de Presă