Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Biroul de presă

 


Comunicat nr. 134


Comunicat de presă


Prin ordin al Ministrului Apărării Naționale Gabriel Oprea, au fost transferate în regim de urgență primăriei comunei Posești, județul Prahova, ajutoare constând în materiale de resortul hrănirii și cazării, îmbrăcăminte și alimente.

Transferul, efectuat cu titlu de gratuitate, în conformitate cu HG nr. 809/1994 și HG nr. 1470/2005, are drept scop ajutorarea persoanelor asistate social de către primărie, aflate în grija și ocrotirea Asociației Pro Vita, în tabăra din Valea Screzii, județul Prahova, ca urmare a distrugerilor suferite la o serie de clădiri și facilități ale taberei, după incendiul din data de 13 decembrie a.c.

Astfel, persoanele asistate social vor beneficia de zece bucătării izoterme, o bucătărie rulantă auto, două corturi militare, veselă, alimente și articole de îmbrăcăminte, care au fost transportate la Posești cu trei camioane ale Comandamentului Logistic Întrunit.

De asemenea, prin contribuția benevolă a personalului M.Ap.N., au fost oferite persoanelor asistate social din evidența autorităților locale din Posești aproximativ 400 de pachete cu produse tradiționale de Crăciun.

***

Primăria comunei Posești, pe raza căreia funcționează Asociația Pro Vita, a solicitat, în data de 14 decembrie, sprijinul Ministerului Apărării Naționale, care a acționat imediat, la ordinul ministrului apărării naționale, pentru ajutorarea persoanelor afectate de incendiul din dimineața zilei de 13 decembrie.

Această organizație non-guvernamentală, non-profit și apolitică are în grijă în prezent peste 400 de asistați. Printre aceștia se află copii plasați de Direcția pentru protecția copilului Prahova, familii monoparentale cu peste opt copii, mame cu dizabilități care au între 1 și 6 copii, bătrâni în vârstă de peste 80 de ani, tineri care au împlinit vârsta de 18 ani și au fost nevoiți să părăsească orfelinatele, copii ai străzii recuperați.


Biroul de Presă