Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Biroul de presă

 


Comunicat nr. 135


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul Apărării Naționale Gabriel Oprea a participat vineri, 16 decembrie, la Serbarea Pomului de Crăciun, organizată la sediul M.Ap.N. pentru copiii eroilor Armatei României căzuți la datorie în teatrele de operații și în misiuni de instruire pe teritoriul național, precum și pentru copiii militarilor răniți în timpul îndeplinirii unor misiuni în țară sau în operații internaționale.
"Ca buni români și ca oameni educați în spiritul frumoaselor tradiții românești, militarii întâmpină cu încredere și speranță Nașterea Domnului, în mijlocul familiei mari și unite a Armatei României. Ne bucurăm să fim și astăzi împreună, cu daruri de Crăciun pentru copiii eroilor militari și pentru copiii camarazilor răniți în misiuni. Este un moment important și, ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, ne adunăm cu toții ca într-o familie. Astăzi marea familie a Armatei României nu este doar o expresie. Am demonstrat și demonstrăm în fiecare zi că cea mai importantă resursă a Armatei Românie o reprezintă oamenii. Astăzi Armata României are aceea unitate de corp, dovedește solidaritate, iar conducerea Ministerului Apărării Naționale a demonstrat că se luptă pentru drepturile militarilor, pentru locul lor în societate", le-a spus Ministrul Apărării Naționale invitaților.
Ministrul Gabriel Oprea i-a asigurat pe toți cei prezenți de sprijinul permanent al conducerii Armatei României și le-a urat Sărbători fericite: "Duceți în casele dumneavoastră bucuria noastră, a camarazilor din marea noastră familie, de a vă fi avut astăzi prezenți aici. Vă doresc Sărbători fericite, sărbători cu bine, cu pace și cu liniște în suflete, multă sănătate, fericire și un An Nou mai bun!"
Serbarea a continuat cu oferirea de daruri copiilor și prezentarea unui spectacol artistic susținut de interpreți de muzică ușoară și populară, colindători, grupuri de copii și formații ale Ansamblului Artistic al Armatei, Regimentului 30 Gardă și Clubului Copiilor din sectorul 6 al Capitalei.
În cadrul unei ceremonii militare, prin ordin al Ministrului Apărării Naționale, plutonierul Laurențiu Șerban a fost trecut în corpul ofițerilor, cu gradul de căpitan, pentru devotamentul excepțional și curajul dovedite în timpul unei misiuni executate în teatrul de operații din Afganistan, în urma căreia a fost rănit.
De asemenea, ministrul Gabriel Oprea i-a conferit căpitanului Laurențiu Șerban Emblema "Onoarea Armatei României" cu însemn de război, în semn de înaltă apreciere a serviciilor deosebite aduse instituției militare, pentru înalta competență profesională, curajul, dăruirea și inițiativa manifestate în îndeplinirea misiunilor încredințate în teatrul de operații din Afganistan.
"Nu întâmplător am hotărât ca plutonierul Laurențiu Șerban să treacă în corpul ofițerilor și să-i confer, în acest cadru, unuia dintre camarazii noștri care și-a asumat cu dârzenie nobila misiune în teatrul de operații din Afganistan, cea mai înaltă distincție pe care o pot acorda în calitate de ministru al apărării naționale, "Onoarea Armatei României". Laurențiu Șerban, deși grav rănit, a ales să-și continue cariera de cadru militar activ al Armatei, oferind un exemplu extraordinar de dragoste față de Patrie, sprijinindu-și camarazii de luptă care au trecut prin experiențe similare cu cea trăită de el. A avut puterea să treacă mai departe, să ignore greutăți care pe mulți i-ar fi doborât. El are astăzi o carieră, o familie frumoasă, un copil care, sunt sigur că, la fel ca toți copiii prezenți aici, va învăța despre Patrie și iubirea de Neam de la un erou care a dovedit prin fapte că aceste valori merită și trebuie apărate", a declarat ministrul Gabriel Oprea.

La eveniment au mai participat, alături de familiile invitate, personalități militare și civile din conducerea ministerului, șefi ai direcțiilor centrale și ai categoriilor de forțe, cadre militare active, în rezervă și în retragere.


Biroul de Presă