Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 1


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul Apărării Naționale Gabriel Oprea a participat vineri, 6 ianuarie, la Iași, la ceremonia organizată cu ocazia sărbătoririi a 135 de ani de la înființarea Brigăzii 15 Mecanizată "Podu Înalt".

"Văd în formație oameni curajoși, patrioți adevărați, militari mândri de moștenirea de excepție a dorobanților ieșeni, transmisă din generație în generație, până astăzi. Această mare unitate este continuatoarea unei unități de legendă a Armatei României, Regimentul 15 Dorobanți, ai cărui ostași s-au acoperit de glorie, în slujba națiunii, în toate marile confruntări și războaie ale națiunii române, începând cu Războiul de Independență", a evidențiat ministrul Gabriel Oprea în discursul său.

Ministrul Apărării Naționale a adus un omagiu înaintașilor, ale căror idealuri sunt duse mai departe de către militari cu onoare, mândrie, demnitate și determinare: "Apreciez competența, pasiunea și modul eficient în care ați acționat în ultimii ani în toate misiunile primite, în țară și în străinătate, precum și succesele pe care le-ați obținut în cadrul exercițiilor, tragerilor de luptă, de instrucție, activități care au confirmat înaltul profesionalism și modul exemplar în care vă faceți datoria și respectați jurământul militar".

Referindu-se la misiunile îndeplinite pe teritoriul național, ministrul Gabriel Oprea a mulțumit militarilor ieșeni pentru modul în care au acționat, de-a lungul timpului, în toate misiunile umanitare la care au participat, pentru tăria de caracter și omenia de care au dat dovadă: "Activitatea dumneavoastră este bine cunoscută și din misiunile de intervenție executate pe timpul inundațiilor care au lovit Moldova în ultimii ani. Prin acțiunile curajoase de salvare și de sprijin a populației afectate, detașamentele brigăzii au redat românilor speranța și încrederea că Armata este, prin fapte, alături de cei care sunt în suferință, punând umărul pentru depășirea și rezolvarea situațiilor dificile".

"Acum, la începutul anului 2012, echipa pe care o formați îndeplinește exigențele impuse de misiunile de mare răspundere care vă sunt încredințate. Priviți cu speranță către viitor și păstrați întotdeauna în minte faptul că aveți o valoroasă tradiție militară, care obligă la performanță. Am încredere că veți fi aceiași demni urmași ai dorobanților și că veți onora în continuare numele acestei unități de elită a Armatei Române, care a participat, nemijlocit, la foarte multe momente importante ale istoriei noastre", a spus Ministrul Apărării Naționale.

În încheierea cuvântului său, ministrul Oprea i-a felicitat pe militarii Brigăzii 15 Mecanizată "Podu Înalt" și le-a urat multă sănătate, putere de muncă, împliniri și bucurii.

Brigada 15 Mecanizată "Podu Înalt" este continuatoarea tradițiilor de luptă ale Regimentului 15 Dorobanți, care a luat ființă, la 1 ianuarie 1877, în baza Înaltului Decret nr. 2195 / 26 noiembrie 1876. Începînd cu anul 1996, militarii din subordinea brigăzii au participat la misiuni de menținere a păcii în Angola, Bosnia și Herțegovina, Albania, în teatrele de operații din Afganistan și Irak.


Biroul de Presă