Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 5


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul Apărării Naționale Gabriel Oprea a ordonat ca toate mijloacele auto și utilajele de geniu disponibile, precum și efective de militari, din toate unitățile militare aflate în județele afectate de ninsorile abundente și de viscol, să fie pregătite să intervină de urgență, la solicitarea autorităților publice locale și centrale, în sprijinul populației afectate.

În această dimineață, ministrul Gabriel Oprea a aprobat intervenția unui detașament de 60 militari, cu 12 mijloace auto, care vor acționa în zona localității Uzunu, județul Giurgiu.

Tot în cursul acestei dimineți, un detașament de 35 de militari, împreună cu nouă mijloace auto, aparținând unor unități din Statul Major al Forțelor Terestre a început să acționeze, la solicitarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ilfov, în zona localității Șindrilița, județul Ilfov, pe DN2, pentru evacuarea persoanelor aflate în dificultate și deblocarea autovehiculelor înzăpezite.

De asemenea, 30 de militari, cu patru mijloace auto, aparținând Diviziei 2 Infanterie "Getica", intervin pentru deszăpezirea și deblocarea autovehiculelor pe DN 2B, între Buzău și Făurei, și pe Drumul European 85, pe sectoarele Buzău-Râmnicu Sărat și Buzău-Urziceni. În jurul orei 05.00, în localitatea Gălbinași, militarii au evacuat și transportat la Gara Buzău și la cantina Avicola Buzău circa 100 de persoane aflate în autovehiculele blocate de ninsori.

În localitatea Mihăilești, județul Buzău, intervenția militarilor aparținând Diviziei 2 Infanterie "Getica" continuă și în această dimineață. Peste 40 de militari acționează cu trei mijloace auto în zonă, de miercuri seară, când Prefectul de Buzău a solicitat sprijinul Armatei pentru a debloca aproximativ 100 de autovehicule înzăpezite pe Drumul European 85. În cursul nopții, circa 100 de persoane au fost transportate la școala din Mihăilești.

M.Ap.N. monitorizează, prin structura de specialitate a Statului Major General, situația din țară, fiind în măsură să intervină cu personal și tehnică, în sprijinul populației afectate de vremea nefavorabilă.


Biroul de Presă